fbpx

10 λόγοι για να ‘χορέψεις’ τις θερμίδες μακριά

10 λόγοι για να ‘χορέψεις’ τις θερμίδες μακριά
Αφροδίτη Αντίσου Lead Dance Coach

Υπάρχουν τόσοι πολλοί λόγοι για τους οποίους ο χορός είναι καλός για εσένα, που δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε. Για αρχή είναι μια πολύ διασκεδαστική μορφή γυμναστικής που κάνει καλό τόσο στο σώμα αλλά και στο μυαλό. Εκτός λοιπόν ότι είναι μια καλή μορφή άσκησης και έχει πραγματικά θετικό αντίκτυπο στην υγεία μας, μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι μας κάνει επίσης πιο έξυπνους. Ναι καλά άκουσες, πιο εξυπονοείς! Αυτό οφείλετε κυρίως στην διαδικασία εκμάθησης και αποστήθισης βημάτων/χορογραφιών που εξασκεί την μνήμη.

1) Με τον χορό παραμένεις πάντα σε φόρμα
Ο χορός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παραμείνεις σε φόρμα. Εάν δεν σου αρέσει το γυμναστήριο, τα βάρη και οι μονότονες ασκήσεις, ο χορός μπορεί να επαναφέρει τη γυμναστική στην ζωή σου.

2) Το μυστικό για να είναι το μυαλό σου πάντα νέο
Ο χορός θα κρατήσει το μυαλό σου σε εγρήγορση. Θα βελτιώσει την κυκλοφορία στον εγκέφαλο και θα βοηθήσει στη διέγερση της μνήμης, αφού θα έχεις να θυμηθείς τόσα βήματα. Δοκίμασε το μάθημα χορού Dance -Hip Hop στο TheCoach.gr και ετοιμάσου να ξυπνήσεις το μυαλό σου, μέσα από γρήγορες εναλλαγές έντονων κινήσεων, υπό την μουσική υπόκρουσή του Tip Toe. https://www.thecoach.gr/classes/dance/tip-toe

 

3) Ετοιμάσου να κάψεις πολλές θερμίδες
Ο χορός σε κρατάει συνέχεια σε κίνηση, οπότε από την ώρα που θα ξεκινήσεις δεν σταματάς να καις θερμίδες. Πόσες θερμίδες θα κάψεις εξαρτάται καθαρά από το πόσο έντονα θα χορέψεις. Σε μια συνεδρία μιας ώρας μπορείς να κάψεις από 250 έως και 400 θερμίδες. Άσε να σε συνεπάρει ο ρυθμός και ετοιμάσου να διώξεις τις τοξίνες και το στρες.

4) Χτίσε την αυτοπεποίθηση σου
Ο χορός χτίζει την αυτοπεποίθηση σου, δίνοντάς σου μια αίσθηση ευημερίας και επιτυχίας όταν καταφέρεις να μάθεις την χορογραφία. Δοκίμασε το Dance - Greek Hits υπό τον μουσική, Deksioseis και μάθε να πατάς με σιγουριά σε κάθε σου βήμα. Μέσα από κινήσεις θα δουλέψεις την αυτοπεποίθηση, την θηλυκότητα και την χορευτικότητά σου.
https://www.thecoach.gr/classes/dance/deksioseis

5) Ανεβάζει τη διάθεσή σου στα ύψη
Οποιαδήποτε άσκηση μπορεί να αυξήσει την διάθεση σου αφού αυξάνει τις ενδοκρινές. Ο χορός μπορεί να φτιάξει τη διάθεσή σου και να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης. Δοκίμασε δωρεάν το Dance - Pop Explosion μάθημα χορού υπό την μουσική του Touch και θα μας θυμηθείς! Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ξεκινήσεις το  free trial σου εδώ, βαλέ το video της επιλογής σου και ετοιμάσου να ανεβάσεις την διάθεση σου στα ύψη.
https://www.thecoach.gr/classes/dance/touch

 

6) Βελτιώνει την υγεία σου
Ο χορός μπορεί να βελτιώσει αποτελεσματικά την υγεία σου. Θα σε βοηθήσει να χτίσεις δυνατούς μύες, θα ‘γυμνάσει’ την καρδιά σου αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος αλλά και θα μειώσει την αρτηριακή πίεση, μειώνοντας τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου. Μην ξεχνάς, ο χορός θα σε βοηθήσεις να μειώσεις σημαντικά και το άγχος σου!

7) Το μυστικό για γερά οστά και τις αρθρώσεις
Ο χορός είναι χρησιμοποιεί το βάρος του σώματος σου, που θα βοήθησε να χτίσεις την οστική πυκνότητα και ταυτόχρονα συμβάλλει στην μείωση του κινδύνου οστεοπόρωσης.

8) Θα βελτιώσεις την ευελιξία του σώματος σου/ευλυγισία
Τα περισσότερα στυλ χορού περιλαμβάνουν ένα μεγάλο εύρος κινήσεων, επιτρέποντας έτσι στις μεγάλες μυϊκές ομάδες να γυμνάζονται σωστά. Ως αποτέλεσμα, το σώμα σου θα αρχίσει να γίνεται πιο ευλύγιστο. Δεν θα έχεις τίποτα να ζηλέψεις από τους πιο καταξιωμένους χορευτές! Μπορείς να ξεκινήσεις με το Pop Explosion – Set your body on fire, υπό την μουσική του Rude Boy, και ακολουθώντας τις οδηγίες της Lead Dance Coach, Αφροδίτης Αντίσου να αφήσεις την μουσική να σε συνεπάρει. Το μαθήματα χορού που θα βρεις στο TheCoach.gr είναι ιδανικά για να βελτιώσεις την ευκινησία και την ευλυγισία σου. Μέσα από έντονες εναλλαγές κινήσεων θα μάθεις να διαχειρίζεσαι το σώμα σου, αλλά θα βαλτώσεις και την στάση του σώματος σου. https://www.thecoach.gr/classes/dance/rude-boy

 

9) Θα αποκτήσεις συντονισμό ‘χορευτή’
Ο χορός είναι η ιδανική γυμναστική για να βελτιώσεις τον έλεγχο του σώματος σου και των δεξιοτήτων συντονισμού σου. Θα μάθεις πώς να κίνησε με χάρη και ηρεμία, αλλά και πως να συντονίζεις αντίθετα σημεία του σώματος σου

10) Βελτιωμένη συνολική ευημερία
Ο χορός έχει εξαιρετική θετική επίδραση τόσο στη σωματική όσο και στην ψυχολογική ευεξία.
Θα μας θυμηθείς, όταν μετά από κάθε μάθημα χορού θα φεύγεις με ένα χαμόγελο στα χείλη. Αν είσαι έτοιμος να χορέψεις δοκίμασε το μάθημα Dance- Latin Pop υπό την μουσική Algo Contigo, που θα απογειώσει την ενέργειά σου και θα απελευθερώσει το σώμα σου. Κινήσεις με θετική ένταση σε Latin ρυθμούς που γυμνάζουν όλο το σώμα και την καρδιά, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.
https://www.thecoach.gr/classes/dance/algo-contigo


Αν είσαι και εσύ λοιπόν έτοιμος να χορέψεις, να ιδρώσεις, να γυμναστείς, να εκτονωθείς μπορείς να δοκιμάσεις σήμερα κιόλας τα video dance classes ξεκινώντας το free trial στο TheCoach.gr

Έτοιμος, σκηνή φωτά, πάμε για χορό! 

Get the latest news

Please enable the javascript to submit this form

Κάνε την εγγραφή σου και απόκτησε πρόσβαση σε ολοκληρωμένα προγράμματα προπόνησης και εκατοντάδες προπονητικές επιλογές. Εγγραφή