fbpx

10 λόγοι για ξεκινήσει το παιδί σου χορό από την προσχολική ηλικία

10 λόγοι για ξεκινήσει το παιδί σου χορό από την προσχολική ηλικία
Αφροδίτη Αντίσου Lead Dance Coach

 Μία από τις πιο σημαντικές κατευθύνσεις στην ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας είναι η ανάπτυξη της επικοινωνίας τους με συνομήλικους και ενήλικες.

 Εξάλλου, στην προσχολική περίοδο ο κόσμος του παιδιού δεν περιορίζεται πλέον στην οικογένεια. Οι άνθρωποι που είναι σημαντικοί για αυτόν είναι τώρα άλλα παιδιά, συμμαθητές.

Η εμπειρία των πρώτων σχέσεων με τους συνομηλίκους είναι η βάση πάνω στην οποία βασίζεται η περαιτέρω ανάπτυξη της προσωπικότητας του παιδιού.

Αυτή η πρώτη εμπειρία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη στάση ενός ατόμου απέναντι στον εαυτό του, στους άλλους, στον κόσμο συνολικά και δεν είναι πάντα θετική. Και καθώς μεγαλώνουν, οι επαφές και οι συγκρούσεις με τους συνομηλίκους γίνονται ολοένα και πιο σημαντικές για ένα παιδί προσχολικής ηλικίας, το παιδί βιώνει έντονα τις σχέσεις και χρωματίζονται από μια μάζα διαφόρων συναισθημάτων.

 Γιατί λοιπόν είναι πολύ σημαντικό το παιδί να ξεκινήσει δραστηριότητες όπως ο χορός από την προσχολική ηλικία;

 

1. Βελτιώνει την ικανότητα αλληλεπίδρασης και τις επικοινωνιακές δεξιότητες

Η αλληλεπίδραση και η επικοινωνία των παιδιών προσχολικής ηλικίας που πραγματοποιείται μέσα από τον χορό έχει έντονα και συναισθηματικά χρώματα. Είναι ένας μαγικός κόσμος που χτίζει με τον πιο γλυκό και μελωδικό τρόπο τις πρώτες σχέσεις ενός παιδιού τόσο με έναν ενήλικα όσο και με παιδιά της ηλικίας του, και βοηθά τα παιδιά να γνωρίσουν το ένα το άλλο και τον εαυτό τους καλύτερα.

 

 2. Αγαπούν τον χορό και την μουσική

Τα παιδιά αγαπούν τον χορό. Τους αρέσει να κινούνται πάνω στον ρυθμό της μουσικής. Οπότε θα κάνουν κάτι που ήδη αγαπούν και ξέρουν. Μέσα από τον χορό το παιδί μαθαίνει να ακούει, να αντιλαμβάνεται, να εκτιμά και να αγαπά τη μουσική και την κίνηση.

 

 3. Αυξάνει τη δυναμική πλευρά της επικοινωνίας τους

Ο χορός συμβάλλει στην ανάπτυξη της δυναμικής πλευράς της επικοινωνίας - ευκολία επικοινωνίας, πρωτοβουλία, ετοιμότητα επικοινωνίας.

 

 4. Συμβάλλει στην ανάπτυξη της εν συναίσθησης και της εκφραστικότητας

Συμβάλλουν επίσης στην ανάπτυξη εν συναίσθησης και συμπόνιας για τον σύντροφο, τη συναισθηματικότητα και την εκφραστικότητα της μη λεκτικής επικοινωνίας.

 

 

  5. Η καταλληλότερη μορφή άσκησης

Ο χορός δεν είναι μόνο ένας πολύ καλός τρόπος για το μικρό παιδί σας για να μάθει να κινείτε αρμονικά, αλλά είναι μια πολύ καλή μορφή άσκησης. Τα παιδιά που αναπτύσσουν την αγάπη του χορού και της κίνησης σε νεαρή ηλικία συχνά μετατρέπονται σε υγιείς, ενεργούς ενήλικες.

 

 6.  Εκτονώνει την ενέργεια τους

Μαθαίνοντας χορούς, εκτονώνουν την ενέργεια τους, γνωρίζουν τον εαυτό τους, εξοικειώνονται με τον πολιτισμό διαφορετικών χωρών και ανακαλύπτουν μια ποικιλία εθνικών χαρακτήρων και παραδόσεων.

 

 7. Τα μαθήματα που μπορεί να κάνει 

  • Ευκαμψία
  • Εύρος κίνησης
  • Συντονισμός
  • Σθένος
  • Σωματική δύναμη

 

 8.  Βοηθά στην συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού

Ο χορός είναι μια μορφή αυτο-έκφρασης, η οποία είναι το κλειδί για μια υγιή συναισθηματική ανάπτυξη στα παιδιά. Το παιδί σας θα μάθει να διοχετεύει τα συναισθήματά του στους χορούς του, επιτρέποντάς του να εκφραστεί με τρόπους που ποτέ δεν ήταν σε θέση να το κάνει. Αυτό επιτρέπει στο παιδί σας να δημιουργήσει αυτοπεποίθηση από νεαρή ηλικία. 

 

 

 9. Βοηθά στη διαχείριση άγχους και αρνητικών συναισθημάτων

Ο χορός μπορεί επίσης να είναι μια διέξοδος για το παιδί σας να δουλέψει μέσα από συναισθήματα άγχους, άγχους και αρνητικών συναισθημάτων, ώστε να αφήσει το μάθημα χορού πιο χαλαρό και ανανεωμένο.

Και τέλος γιατί...

   

10.  0 χορός είναι χαρά … 
και εσείς θέλετε να προσφέρετε στο παιδί σας μια ζωή γεμάτη, χαρά, χαμόγελα, μουσική, χορό και αγάπη.

Στο Thecoach.gr η Lead Dance Coach μας Αφροδίτη Αντίσου, εξειδικευμένη στην εκμάθηση χορού σε παιδιά έχει ετοιμάσει μια σειρά χορογραφιών που μπορεί να μάθουν μαζί γονείς και παιδιά. Μια σειρά online μαθημάτων χορού που ενδυναμώνουν τη σύνδεση και αποτελούν μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για περισσότερο ποιοτικό χρόνο με το παιδί σας.

Μπές τώρα στο Thecoach.gr περιηγήσου  στη μεγαλύτερη ποικιλία μαθημάτων χορού και επίλεξε αυτό που ταιριάζει σε εσάς και το παιδί σας. Δείτε την συλλογή online μαθημάτων χορού εδώ https://thecoach.gr/classes/dance

 

Lets start dancing together

 

 

Get the latest news

Please enable the javascript to submit this form

Κάνε την εγγραφή σου και απόκτησε πρόσβαση σε ολοκληρωμένα προγράμματα προπόνησης και εκατοντάδες προπονητικές επιλογές. Εγγραφή