fbpx

Αρχάριος στη γυμναστική; Μάθε πώς θα την αγαπήσεις σε 5 κινήσεις

Αρχάριος στη γυμναστική; Μάθε πώς θα την αγαπήσεις σε 5 κινήσεις
The Coach Team

“Κάλλιο αργά παρά ποτέ” έλεγαν οι παλιοί. “Κάλλιο αργά παρά αργότερα” συνέχισαν οι καινούργιοι. Πάντοτε υπάρχει χώρος και χρόνος να ξεκινήσεις γυμναστική. Όπως και να απολαύσεις μαθήματα χορού ή να “πορωθείς” με τα αντίστοιχα της αυτοάμυνας.

Στο TheCoach.gr, την μεγαλύτερη ελληνική πλατφόρμα για το wellness μπορείς να βρεις αυτό που σου ταιριάζει μαθαίνοντάς το δίπλα σε κορυφαίους coach όπως η Αφροδίτη Αντίσου (μιας και αναφέραμε τον χορό) η οποία είναι πάντοτε διαθέσιμη 24/7/365 να ξεκινήσετε μαζί τα μαθήματα χορού που έχεις απωθημένο. Αλλά και το dynamic defence ή το krav manga είναι επίσης εδώ, online, σε video on demand για όλα τα μέλη του TheCoach.gr. Όπως και η yoga, το pilates, το fitness και πολλά ακόμα είδη γυμναστικής έτσι ώστε να μην μπορείς για κανένα λόγο να επικαλεστείς μια δικαιολογία του στυλ “Δεν βρίσκω κάτι να με εκφράζει”. Στο TheCoach.gr θα βρεις. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το αμέσως επόμενο είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα να πορωθείς μαζί του.

Ωστόσο, μέσα στην όλη χαρά της αρχής, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αρχάριος στη γυμναστική σημαίνει και αρχάριος στους κινδύνους που μπορεί αυτή να επιφέρει. Γι αυτό κι εμείς έχουμε πέντε σημαντικά καμπανάκια να σου κρούσουμε ώστε η σχέση σου με την άσκηση να κρατήσει για πάντα.

 

1. Προνοητικότητα και πρόληψη

Πριν ξεκινήσεις για πρώτη φορά ένα συστηματικό πρόγραμμα γυμναστικής, συμβουλέψου τον γιατρό σου.

 

2. Σπεύδε βραδέως

Μέχρι να μάθεις καλά τις ασκήσεις, είναι πιο ασφαλές να κάνεις περισσότερες επαναλήψεις με μικρότερη αντίσταση παρά λίγες με μεγαλύτερη - επέμεινε στην «αίσθηση της κίνησης» και στη σωστή εκτέλεση.

 

3. Έμφαση στην ποιότητα

Μην βιάζεσαι, μην «κλέβεις» και μην θυσιάζεις την καλή εκτέλεση της άσκησης για να σηκώσεις μεγαλύτερη αντίσταση ή για να κάνεις πιο πολλές επαναλήψεις. Αν δεν έχεις κάνει ποτέ pilates, ήρθε η ώρα να κάνεις την προπόνηση “GO FIT WITH FITNESS BAR” με την pilates coach Ευριδίκης Καραγιάννη και μας ευχαριστείς αργότερα για την αίσθηση που θα νιώσεις. Δες το online πρόγραμμα εδώ https://thecoach.gr/classes/pilates/get-your-fitness-bar-and-feel-the-difference

 

 4. Προσοχή στην αναπνοή!

Μην προσπαθείς να εισπνεύσεις ή να εκπνεύσεις πολύ βαθιά και μην κρατάς ποτέ την αναπνοή σου. Είναι επικίνδυνο. Μάθε να ελέγχεις την αναπνοή σου κάνοντας yoga. Μπες στο TheCoach.gr και επέλεξε το πρόγραμμα “ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ” της αγαπημένης yogi coach Αφροδίτης Δρανδάκη.

 

5. Απόφυγε τα "πιασίματα"

Περιόρισε την κούραση και πρόλαβε τα μυϊκά πιασίματα της επόμενης μέρας κάνοντας διατάσεις υπό τις καθοδηγήσεις των coach σου και κρύο ντους αμέσως μετά την προπόνηση.

 

6. Χρησιμοποίησε τα ειδικά φίλτρα

Στο Thecoach.gr γνωρίζουμε ότι όταν είσαι αρχάριος δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις. Επίσης είναι γεγονός ότι η λανθασμένη επιλογή επιπέδου μπορεί να μη φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό στο Thecoach.gr έχουμε σχεδιάσει ειδικά φίλτρα για κάθε online μάθημα – προπόνηση που σηματοδοτούν το επίπεδο που προορίζεται το κάθε μάθημα – προπόνηση. Έτσι επιλέγοντας το «αρχάριος» θα εμφανιστούν μπροστά σου όλα τα online μαθήματα από όλες τις διαθέσιμες κατηγορίες Fitness – γυμναστική, yoga, pilates, χορός, αυτοάμυνα που είναι σχεδιασμένα για το συγκεκριμένο επίπεδο. Αλλά δεν σταματάμε εδώ. Εάν επιλέξεις κάποιο πρόγραμμα που εστιάζει σε ειδική ανάγκη, γράμμωση, απώλεια βάρους, ενδυνάμωση και δεν υπάρχει αντίστοιχο για το επίπεδο σου, μην ανησυχείς. Όλοι οι coach μας είναι εξειδικευμένοι και κατά την εκτέλεση κάθε προγράμματος θα σε καθοδηγήσουν και θα αναφέρουν στο video την ένταση που μπορείς να κάνεις την κάθε άσκηση εάν είσαι αρχάριος. Αυτό είναι το Thecoah.gr online προσωποποιημένη προπόνηση για εσένα.

 

Μην ξεχνάς ότι δεν έχεις κανέναν απολύτως λόγο να είσαι αρχάριος πια στη γυμναστική. Το TheCoach.gr είναι εδώ για να μάθεις δίπλα του όλα όσα χρειάζονται για να ανέβεις level τόσο σε ασκήσεις όσο και αυτοπεποίθηση. Μαζί θα πετύχουμε πολλά. Μπες τώρα στο TheCoach.gr και ξεκίνα το free trial σου. Χωρίς καμία δέσμευση για πληρωμή (όσο διαρκεί η περίοδος free trial) με πρόσβαση σε όλες τις κατηγορίες προγραμμάτων και όλους τους coach. Έτσι μπορείς να κάνεις την σωστή επιλογή αποφεύγοντας τις.... κοστοβόρες δοκιμές.

 

Είσαι έτοιμος κάνε click εδώ 

 

 

 

 

 

Get the latest news

Please enable the javascript to submit this form

Κάνε την εγγραφή σου και απόκτησε πρόσβαση σε ολοκληρωμένα προγράμματα προπόνησης και εκατοντάδες προπονητικές επιλογές. Εγγραφή